Kiderítették! Ennyi húst lenne érdemes fogyasztanunk hetente.
Zavar már a szúnyogok csípése? Nézd meg velünk, hol és mikor kezdődik a szúnyogirtási akció!
Mindenki hallott már arról, hogy környezetvédelmi és egészségügyi okokból is kevesebb húst kellene fogyasztanunk. Viszont azt még senki nem mondta meg, mennyi az a "kevesebb", így nem volt mihez tartani - eddig. Egy dán kutatócsoport kiszámolta, hogy az ideális húsfogyasztás heti 255 gramm baromfi- vagy sertéshús lenne, ami nagyjából két csirkemellnek felel meg. Ennek azonban az átlagos amerikai vagy európai ember hat-tízszeresét fogyasztotta 2021-ben.
A szakemberek véleménye szerint a vörös hús, különösen a marhahús, elkerülése elengedhetetlen a környezetvédelem iránt elkötelezett egyének számára. Ennek oka, hogy a marhahús előállítása során a jószágok metánt és dinitrogén-oxidot termelnek, amelyeket a trágyájuk és a takarmányuk révén bocsátanak ki. Ezek a gázok sokkal erősebb üvegházhatású anyagok, mint a szén-dioxid, így a húsfogyasztás csökkentése kulcsfontosságú lépés lehet a klímaváltozás mérséklésében.