Négy különleges lángos recept: a sajtos-tejfölös változaton túl is van élet!


A "legmagyarabb" gyorsétel a lángos, ami akkor is lehet villámgyors, ha otthon készítjük el. Sőt, még egészségesebbé is tehetjük! Mutatjuk, hogyan.

Ilyenkor, az uborkaszezon varázsában, még akkor is felfedezzük a nyár örömeit, ha éppen nem vagyunk szabadságon. Ha a munkanapok végén, délután öt után tehetjük, belevetjük magunkat az élet pezsgésébe. Míg télen a sötét és hűvös estéket tapossuk, nyáron ez az időszak a felfrissülés és a szórakozás kezdete. Ekkor indulunk el a strandra, élvezzük a kert hűs árnyékát, vagy találkozunk barátokkal, hogy együtt fedezzük fel a nyár minden csodáját.

Főzőcskézni sincs nagyon kedvünk, még az időt is sajnáljuk rá, hiszen ki akar a konyhában pocolni, amikor kint ragyog a nap és annyi mindent lehet csinálni! Kedvencünket, a lángost is el lehet ám pillanatok alatt készíteni, csak némi előkészületet igényel.

A gyorsételek lényege abban rejlik, hogy pillanatok alatt, csupán elővesszük őket a hűtőből vagy a kamrából, majd néhány perc alatt elkészítjük. Természetesen ezek az ételek nem a modern, egészséges táplálkozás csúcsát képviselik, de végső soron minden azon múlik, hogy mivel egészítjük ki őket. Ha például bőséges mennyiségű friss zöldséggel „fűszerezzük” meg a fogásunkat, még a legnagyobb egészségmániások is elismerően csettintenek majd!

Örömmel jelenthetem, hogy a lángoshoz rengeteg ízletes zöldség párosítható, és most, hogy bőségesen állnak rendelkezésünkre a friss zöldségek, érdemes kihasználni ezt az alkalmat, amíg a lángos sül. Három különleges recepttel készültünk: egy klasszikus magyar ízvilágúval, egy mediterrán hangulatúval és egy modern, vegán alternatívával. Mindhárom változat nemcsak izgalmas ízeket kínál, hanem sokkal egészségesebb is, mint a hagyományos sajtos-tejfölös változat. Készüljünk fel egy ínycsiklandó gasztronómiai kalandra!

A lángos alapja a jó öreg zacskós verzió, aminek az a lényege, hogy előre elkészíthetjük a tésztát, ami egy nejlonzacskóban, a hűtőben kel meg és pihen akár egy hétig is. Így elég mindig annyit kiszakítani belőle, amennyire éppen szükség van, a lángossütés pedig tényleg negyedórás feladat lesz.

A leggyorsabb házi lángos instant porélesztővel készül. Érdemes ezt a receptet a fejünkbe vésni, mert ezt az alap elkészítési módot tényleg kár variálni. Ebből a mennyiségből nyolc darab jön ki, de persze ez attól is függ, hogy mennyi tésztát használsz egy-egy lángoshoz.

Hagyma, paprika, mi más? Nem csak a turistákat kábítják hasonló ízekkel az élelmes büfések. Mi is gondolkodhatunk a magyar konyhára jellemző feltétekben. Íme.

Joghurt, padlizsán, feta a mi megfejtésünk. Gyakorlatilag bármilyen idényzöldséggel dobhatunk a lángosunkon - a gyomrunk hálás lesz érte, ha nem csak az olajos tésztát tömjük magunkba.

Ez a lángos valóban a modern kor csodája! Csak természetes, növényi alapanyagokból készül, tele színpompával és vitaminokkal, így nemcsak ízletes, hanem egészséges is. És ne felejtsük el: tökéletesen illik az Instagram világába!

Ne hagyjátok ki mindhárom lehetőséget, biztosan élvezni fogjátok!

Related posts