A magyar desszertséf egy különleges fordulatot ad a hagyományos túrós csuszának: csokoládé ízletes kombinációjával varázsolja el a desszertkedvelőket. Ez a kreatív újítás a Marketing - DigitalHungary platformon is bemutatásra kerül, ahol a digitális világ
Túrós csuszás csokoládé lehet az új világszenzáció! Jakabfi Dávid nagykanizsai cukrászműhelyében elkészítette a túrós csuszás fehércsokoládét, már csak arról várja a közönség véleményét, hogy pörccel vagy pörc nélkül lenne-e kedveltebb a rendhagyó édesség.
Karácsony közeledtével a bejgli már nem tudta felülmúlni a dubai csoki iránti keresletet, amely Jakabfi Dávid nagykanizsai műhelyében vált igazi szenzációvá. A napokban legyártották a tízezredik csokoládét, amely a ropogós kadayif tésztát, gazdag pisztáciakrémet és ízletes tahinit, azaz szezámpasztát rejt magában. Az országos hírnévnek örvendő JD Cukrászdában a dubai csoki nemcsak hazai népszerűséget szerzett, hanem nemzetközi szinten is komoly hatással bír a csokoládépiacra, élénkítve a helyi fogyasztást is.
A csokoládé globális piacon tapasztalható folyamatos áremelkedése azt jelzi, hogy a termék egyre inkább luxuscikké alakul. Ezzel párhuzamosan a vásárlók egyre inkább a prémium minőségű alapanyagokból készült édességeket keresik. "Rekordokat döntöttünk a csokoládékészítés terén. Míg korábban átlagosan 100 kilogramm csokoládét használtunk, az utóbbi hónapok során már majdnem másfél tonna alapanyagra volt szükségünk, és pisztáciából is fél tonnát dolgoztunk fel. Ezen felül készítettünk egy 800 grammos, aranyrúdra emlékeztető dubai csokoládét is" - árulta el Jakabfi Dávid.
A dubai csokoládéőrület, valamint az új ízek iránti globális kereslet nemcsak világszerte, hanem hazánkban is felkeltette a desszertkészítők figyelmét, így a zalai cukrászok kreativitása is új szintre lépett. A nagykanizsai cukrászműhelyben például elkészítették a különleges túrós csuszás fehércsokoládé kreációt, amelyet Jakabfi Dávid egy lenyűgöző videóban mutatott be. A cukrász ezúttal izgalmas kérdést intézett a közönséghez: vajon szalonnával vagy anélkül kóstolnák-e ezt az egyedi desszertet?
Folyamatosan figyelemmel kísérem az emberek igényeit a közösségi médiában. Az online térben követem a népszerű influenszert, Papp-Für Jánost, aki a Bajszi tészta gyártója. Vicces ötletként született meg a túrós csuszás csoki, amelyet az ő lebbencstésztájából készítettem el – mesélte Jakabfi Dávid. Elárulta, hogy egyelőre csak a szórakozás kedvéért alkotta meg ezt az édességet, de nem zárja ki, hogy a vásárlók is kipróbálhatják majd. Miközben erre várunk, számos már megvalósított és fejlesztés alatt álló kreatív ötlet is várja, hogy napvilágra kerüljön.
A dubai csokoládé sikere után most a hazai ízek felé fordulunk. Az utóbbi időszakban bemutatott csokoládéba burkolt Rigó Jancsi macaron óriási népszerűségnek örvend, emellett különösen kedvelt az étcsokoládé karamellel és ropival, valamint a karamellás tejcsokoládé ropival. Az egész mogyorós változatok, legyen szó ét-, tej- vagy fehércsokoládéról, szintén nagy népszerűségnek örvendenek - mondta el Jakabfi Dávid. A patissier a tradicionális magyar ízek jegyében új termékek kifejlesztésébe kezdett: hamarosan érkezik a zserbós, a túrógombócos és a mákos-szilvás réteses csokoládé, valamint az őrségi tökmagolajos-málnás táblás csokik is, amelyek bonbonként is elérhetőek lesznek. A vendégek körében egyre nagyobb igény mutatkozik puffasztott rizses csokoládéra, egy vidéki mozi popcornos változatra, és hamarosan chips is csokoládéba burkolva jelenik meg a nagykanizsai cukrászműhely kínálatában.